Nunez en Alisson bezorgen LFC zege tegen Southampton

Liverpool FC – Southampton 3-1

Liverpool FC heeft zijn laatste partij voor het WK in Qatar winnend afgesloten. Bij de rust stond de eindstand al op het bord: 3-1.

De wedstrijd nam een vliegende start. Roberto Firmino kopte al snel een voorzet van Andrew Robertson binnen, maar drie minuten later scoorde Che Adams al de gelijkmaker. Nog voor rust wist Darwin Nunez twee keer de weg naar de netten te vinden. Bij zijn eerste trapte hij binnen na een uitgelezen pas van Harvey Elliott, bij de tweede schoof hij aan de eerste paal de lage voorzet van Robertson.

Liverpool had tussendoor nog meerdere kansen. Vooral Mohamed Salah was dicht bij een treffer, maar hij kon van dichtbij doelman Gavin Bazunu niet verschalken.

Na de pauze kregen beide ploegen kansen. Alisson Becker moest meermaals redding brengen voor de Reds. Bij de kopbal van Adams was er zelfs een geweldige reflex nodig. Aan de overkant kopte Virgil van Dijk twee keer naast doel en verkwanselde Salah opnieuw enkele mogelijkheden. Toch trokken de Reds relatief vlot de drie punten over de streep.

James Milner mocht in de 68ste minuut invallen en speelde zo zijn 600ste wedstrijd in de Premier League.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Phillips, 87), Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas, 86), Fabinho, Thiago, Elliott (Milner, 68), Salah, Nunez (Carvalho, 87), Firmino (Oxlade-Chamberlain, 75).