FSG wil aandelen verkopen

FSG wil aandelen verkopen

Fenway Sports Group zou van plan zijn om een deel van de aandelen in Liverpool FC te verkopen. De investeringsmaatschappij heeft verschillende sportclubs uit verschillende sporttakken in zijn portefeuille. Sinds 2010 is de Amerikaanse groep ook meerderheidsaandeelhouder van Liverpool FC. Momenteel zouden er gesprekken lopen met geïnteresseerde investeerders om aandelen over te kopen. Hiermee zou FSG een kapitaalsinjectie willen doorvoeren. 

Onder FSG won de club alle mogelijke prijzen en werd Anfield uitgebreid. Er staan nog uitbreidingen op het programma. Een deel van de supporters mort echter omwille van het gebrek aan investeringen in de spelerskern. FSG wil niet dezelfde weg opgaan als concurrerende oliesjeiks of andere miljardairs. Toch zou men meer willen investeren de komende jaren. 

Volgens sommige Britse roddelkranten zou FSG Liverpool FC willen verkopen, maar officieel staan ze alleen open voor de verkoop van een minderheid van de aandelen.