Liverpool kan Trossard niet temmen

Liverpool kan Trossard niet temmen

Liverpool FC – Brighton 3-3

Liverpool FC heeft opnieuw puntenverlies geleden na een felbevochten gelijkspel tegen Brighton. Leandro Trossard was de grote man voor de Seagulls met een hattrick, terwijl Roberto Firmino twee keer scoorde voor de Reds. 

Trossard bracht de bezoekers al heel snel op voorsprong. Trent Alexander-Arnold liet zich de bal afsnoepen en Danny Welbeck stuurde Trossard af op Alisson Becker. De Belgische international liet de vroege kans niet liggen. Liverpool probeerde terug te slaan, maar ook Alisson moest verschillende keren in actie komen. Na een kwartier spelen stond het 0-2, Trossard profiteerde opnieuw van tam verdedigen bij de Reds.  

Liverpool gaf niet op en Mohamed Salah kreeg enkele kansjes. Na een half uur spelen glipte hij door de buitenspelval en legde de bal opzij voor Firmino. De Braziliaanse international bracht Liverpool terug in de match. En tien minuten na rust was Firmino opnieuw aan het feest. na een snelle counter kreeg bij de bal van invaller Luis Diaz, kapte zich knap vrij en werkte overhoeks af. 

Op het uur leken de Reds de drie punten cadeau te krijgen na een owngoal van Adam Webster, maar de Seagulls bleven vechten. Zeven minuten voor tijd stond Trossard helemaal vrij voor doel en knalde een lage voorzet hoog in doel. Zo pakte hij een verdiend punt voor Brighton. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas, Fabinho, Henderson, Thiago, Carvalho, Salah, Firmino.

Subs: Adrian, Gomez, Milner, Elliott, Jota, Diaz, Nunez, Arthur, Phillips.