Liverpool krijgt voetballes in Stadio Diego Armando Maradona

Liverpool krijgt voetballes in Stadio Diego Armando Maradona

Napoli – Liverpool FC 4-1

Liverpool FC heeft een zware nederlaag geleden in Napoli. Vooral voor rust was de thuisploeg veel scherper en had het verschil nog hoger kunnen oplopen. Doordat Ajax met 4-0 won van Rangers, heeft LFC niet eens het slechtste doelsaldo in groep A.

Napoli speelde vanaf de aftrap met veel druk naar voor en de spelers van Liverpool FC leken al snel het noorden kwijt. In de eerste minuut ging Victor Oshimen al rond Alisson Becker, maar hij vond de paal op zijn weg. In de vijfde minuut was het wel prijs. James Milner sloeg met zijn arm naar de bal en de ervaren Piotr Zielinski zette de strafschop feilloos om. 

Liverpool kreeg enkele kleine kansjes, maar de verdediging bleef zo lek als een zeef. Na een overtreding van Virgil van Dijk ging de bal opnieuw op de stip. Oshimen trapte echter te laconiek en Alisson kon dit keer de bal wegboksen. Even later moest van Dijk de bal van de lijn vegen na geklungel van Joe Gomez. Napoli bleef gaten vinden, vooral via links. Trent Alexander-Arnold dacht enkel aan aanvallen en Gomez leek met een hersenschudding op het veld te staan. Op het half uur verdubbelde André-Frank Zambo Anguissa de voorsprong. Nog voor rust stond de 3-0 op het bord via Giovanni Simeone

Ook Jurgen Klopp had gezien dat Gomez een totale offday had en verving hem door Joel Matip. Toch scoorde Zielinski al vlug de 4-0. Twee minuten later kon Luis Diaz de eer redden voor LFC met een knappe plaatsbal. Nadien ging de Italiaanse storm liggen. Liverpool kreeg nu meer balbezit, maar kon doelman Alex Merret amper bedreigen. Napoli won verdiend met 4-1. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez (Matip, 45), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner (Thiago, 63), Elliott (Arthur, 77), Diaz, Salah (Jota, 63), Firmino (Nunez, 63).