Liverpool krijgt bal niet voorbij Prickford

Liverpool krijgt bal niet voorbij Prickford

Everton – Liverpool FC 0-0

Everton en Liverpool FC hebben de punten gedeeld in de Merseyside derby. Beide clubs hadden kansen, maar beide doelmannen stonden paraat en ook de doelkaders wilden niet meewerken. 

Liverpool had veel balbezit, maar de eerste kansen waren voor Everton. Alisson Becker moest al snel aan het werk en Tom Davies trapte tegen de paal. Vlak voor rust moest Jordan Prickford redding brengen bij een schot van Darwin Nunez, Luis Diaz knalde dan weer tegen het doelhout. 

Na de koffie zorgden enkele wissels er voor dat Liverpool met meer druk naar voor ging spelen. Er volgden ook verschillende kansen, maar Prickford hield zijn netten schoon. Ook was het opletten voor de snelle counters van Everton. In de slotfase beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en tijdrekken. Liverpool bleef zoeken naar een doelpunt. Mohamed Salah was er nog dicht bij, maar vond de paal op zijn weg. 

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Milner 59′), Gomez, Van Dijk, Tsimikas (Robertson 59′); Fabinho, Elliott (Matip 80′), Carvalho (Firmino 46′); Salah, Diaz, Nunez (Jota 80′)