Bournemouth krijgt een pandoering van Liverpool FC

Bournemouth krijgt een pandoering van Liverpool FC

Liverpool FC – Bournemouth 9-0

Liverpool FC heeft eindelijk zijn eerste zege van het seizoen beet. De Reds waren gemotiveerd na de twee op negen en de nederlaag op Old Trafford. Bournemouth werd vanaf de aftrap op een hoopje gespeeld en de Reds legden er maar liefst negen in het mandje. 

Jurgen Klopp had zijn spelers terecht gewezen deze week en de Reds schoten meteen verschroeiend hard uit de startblokken. Na zes minuten mocht uitkeeper Mark Tavers zich al twee keer omdraaien. Luis Diaz kopte een voorzet van Roberto Firmino binnen en Harvey Elliott krulde een schot onhoudbaar in de hoek. Liverpool bleef drukken en op het half uur vielen er opnieuw twee treffers. Trent Alexander-Arnold schoot een kanonskogel tegen de netten en Firmino tikte de 4-0 in doel na een afgeweken voorzet. Nog voor rust stond het 5-0, Virgil van Dijk kopte een hoekschop binnen. 

Vlak na de koffie was het opnieuw raak, Chris Mepham werkte een gevaarlijke voorzet van Alexander-Arnold in eigen doel. Op het uur prikte Roberto Firmino in twee keer zijn tweede van de namiddag tegen de touwen. Bournemouth bleef diep terugzakken en Liverpool bleef zoeken naar meer doelpunten. Via invaller Fabio Carvalho en de tweede van Diaz werd het nog 9-0. Daarmee kwam Bournemouth nog goed weg, vooral Mohamed Salah wrong een handvol kansen de nek om. 

De 9-0 is wel een evenaring van de grootste zege in de Premier League, drie keer eerder won een club met dezelfde cijfers. Bij Liverpool scoorde Carvalho zijn eerste doelpunt voor de club en vierden Stefan Bajcetic en Bobby Clark hun debuut. Firmino scoorde zijn honderste goal voor LFC. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Clark, 83), Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas, 69), Fabinho, Henderson (Milner, 69), Elliott (Carvalho, 45), Diaz, Salah, Firmino, (Bajcetic, 69).