Liverpool lijdt eerste nederlaag in Engelse competitie in 2022

Liverpool lijdt eerste nederlaag in Engelse competitie in 2022

Man Utd – Liverpool FC 2-1

Liverpool FC is tegen een nederlaag opgelopen in Old Trafford. De spelers van de thuisploeg waren veel scherper dan de Reds en hielden de drie punten thuis. Voor LFC is het de eerste nederlaag in een Engelse competitie in 2022. Met twee op negen kunnen de Reds wel spreken van een slechte start van het nieuwe seizoen. 

Na een nul op zes en een zware nederlaag in Brentford, waren de spelers van Manchester heel gemotiveerd vandaag. Ze vochten voor elke meter terwijl de spelers van Liverpool FC dachten dat ze een oefenwedstrijd aan het spelen waren. Het liep dan ook al snel fout voor de Reds. In de tiende minuut knalde Anthony Elange nog tegen de paal, maar vijf minuten later was het wel raak. Jaden Sancho zette de hele defensie op het verkeerde been en trapte koel in de hoek de 1-0 binnen. 

Liverpool probeerde terug te slaan en vlak voor rust begonnen de Reds eindelijk druk te zetten. Bijna leverde het de gelijkmaker op, maar de bal ging in de kluts niet over de lijn. Na de pauze werd alle hoop snel weggeveegd na een snelle counter. Marcus Rashford glipte door de buitenspelval en liet Alisson Becker kansloos. Tien minuten voor tijd bracht Mohamed Salah nog even hoop voor LFC, maar de Reds bleven met lege handen achter. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (85′ Tsimikas), Henderson (59′ Fabinho), Milner (73′ Carvalho), Elliott, Diaz, Salah, Firmino.