Zes spelers van Liverpool FC genomineerd voor Gouden Bal

Zes spelers van Liverpool FC genomineerd voor Gouden Bal

Na een ijzersterk seizoen 2021-2022 zijn zes spelers van Liverpool FC genomineerd voor de Gouden Bal. Trent Alexander-Arnold, Luis Diaz, Fabinho, Darwin Nunez, Mohamed Salah en Virgil van Dijk prijken op de shortlist met dertig namen. Journalisten zullen nu hun stemmen uitbrengen en op 17 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Lionel Messi is er voor het eerst sinds lang niet bij, ex-Liverpoolspeler Sadio Mane wel. 

De shortlist: Thibaut Courtois, Rafael Leao, Christopher Nkunku, Mohamed Salah, Joshua Kimmich, Trent Alexander-Arnold, Vinicius Jr, Bernardo Silva, Luis Diaz, Robert Lewandowski, Riyad Mahrez, Casemiro, Hueng-Min Son, Fabinho, Karim Benzema, Mike Maignan, Harry Kane, Darwin Nunez, Phil Foden, Sadio Mane, Sebastien Haller, Luka Modric, Antonio Rudiger, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Dusan Vlahovic, Virgil van Dijk, Joao Cancelo, Kylian Mbappe, Erling Haaland.

 

Alisson Becker is dan weer genomineerd voor de Yasin Trophy voor de beste doelman van 2021-2022. Hij krijgt daarbij vooral concurrentie van Thibaut Courtois. Op deze lijst staan tien namen. 

De shortlist: Alisson Becker, Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Ederson, Mike Maignan, Edouard Mendy, Manuel Neuer, Jan Oblak, Kevin Trapp en Hugo Lloris.