Reds vestigden opnieuw enkele records dit seizoen

Reds vestigden opnieuw enkele records dit seizoen

Liverpool FC heeft tijdens het seizoen 2021-2022 maar liefst 63 competitieve wedstrijden afgewerkt. Daarvan werden er 46 gewonnen zonder strafschoppen, een clubrecord. Met 73 procent winstmatchen, ligt het percentage nog hoger dan in 2019-2020 toen de Reds de Premier League titel wonnen. 

LFC verloren het voorbije seizoen amper vier keer. Slechts één keer dat een team beter. Arsenal verloor in 1990-1991 slechts drie keer, maar speelde toen maar vijftig duels. Liverpool haalde dit seizoen zelfs twintig punten nadat het eerst op achterstand was gekomen, geen enkel team deed beter. 

Liverpool was duidelijk de ploeg met de beste pressing. De bal werd 443 keer veroverd na hoge druk. Dat resulteerde 71 keer in een doelpoging en zeven keer in een doelpunt. Chelsea scoorde even vaak uit de pressing, maar deed dat uit 49 schoten na 309 balveroveringen. De afwerking kan dus nog beter. 

Er werd ook bijgehouden hoe vaak een ploeg een doelpunt scoorde nadat meer dan tien passes werden gegeven. Daarin was Manchester City de beste, met 276 keer, maar ze scoorde amper acht doelpunten uit die opbouwkunsten. Liverpool scoorde veertien keer uit 166 opbouwpogingen. 

alle statistieken

De Reds vestigden ook een nieuw doelpuntenrecord, we weg naar doel werd maar liefst 147 keer gevonden.  Mohamed Salah was de topschutter met 23 goals en assistenkoning met 13 assists in de Premier League. Salah had ook de meeste schoten op doel, het meeste balcontacten en het meeste doorsteekpasses in de Premier League. 

Virgil van Dijk was dan weer de speler die percentueel het meeste luchtduels heeft gewonnen. Hij won 77 procent van zijn 151 kopbalduels.

Ook Alisson Becker was opnieuw een topper. Hij slikte het minste tegendoelpunten (24) en redde 76 procent van de doelpogingen. Ook daarmee was hij de beste van de Premier League. 

Trent Alexander-Arnold was goed voor 18 assists, waarvan 12 in de Premier League. Enkel Salah deed beter. De rechtsback creëerde negentig kansen in de PL, gaf 132 voorzetten en was daarin 35 keer succesvol. Telkens was hij daarmee de beste. Hij was ook de tweede op het vlak van verre ballen en derde met tien doorsteekpasses. Alexander-Arnold veroverde 235 keer het balbezit en prijkt daarmee op de vierde plaats van alle verdedigers. 

Ook Takumi Minamino liet enkele straffe statistieken optekenen. Hij was topscorer in de League Cup en de FA Cup. Hij scoorde tien keer uit elf doelpogingen. Ook had hij het beste aantal doelpunten per speelminuut. Hij deed het om de 101 minuten. Niemand deed beter.

meer statistieken