Courtois wint de beker voor Real

Courtois wint de beker voor Real

Liverpool FC – Real Madrid

Omwille van organisatorische problemen aan de ingang, geraakten veel fans niet tijdig in het stadion. Daarom werd de aftrap een half uur uitgesteld. De Reds lieten het niet aan hun hart komen. De fans zorgden voor de sfeer en de spelers gingen er vol voor, maar het mocht niet baten.  

Liverpool FC was vanaf de aftrap de betere ploeg, maar Thibaut Courtois toonde meermaals zijn klasse. Bij pogingen van Mohamed Salah moest hij al zijn snelle reflexen gebruiken. Bij het schot van Mané was de redding ronduit indrukwekkend. Met de vingertoppen devieerde hij de knal tegen de binnenkant van de paal. 

Na de rust zat er meer spanning in de partij. De Reds bleven zoeken naar openingen, maar op het uur kon Real counteren. Federico Valverde wou vanuit een schuine hoek op doel trappen, maar Vinicius Junior kon aan de tweede paal binnen tikken. Hij stond randje buitenspel, maar de VAR vond het niet de moeite om het te controleren. Salah was nog drie keer dicht bij de gelijkmaker, maar vond telkens een geweldige Courtois op zijn weg. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Keita, 77), Thiago (Firmino, 77), Diaz (Jota, 65), Salah, Mane.