Beslissing valt op slotspeeldag na zege in Southampton

Beslissing valt op slotspeeldag na zege in Southampton

Southampton – Liverpool FC 1-2

Liverpool FC heeft met veel moeite de drie punten gepakt tegen een zwak Southampton. Hierdoor moet de beslissing in de titelstrijd zondag vallen. Manchester City heeft één punt voorsprong op Liverpool. City speelt tegen Aston Villa, LFC tegen Wolves. 

Na de zware bekerfinale tegen Chelsea, zag Jurgen Klopp zich gedwongen om zwaar te roteren. Toch hadden de Reds opnieuw veel balbezit tegen een defensieve tegenstander. Plots viel echter de goal aan de overkant. Nathan Redmond sneed naar binnen en zag zijn afgeweken schot in de kruising zoeven. Liverpool gaf niet op en nog voor het half uur knalde Takumi Minamino op aangeven van uitblinker Roberto Firmino de gelijkmaker tegen de touwen. 

Na rust zakte Southampton nog dieper terug en Liverpool zocht naar openingen. Na enkele flauwe schoten, was het in de 67ste minuut dan toch raak. Joel Matip kopte met een gelukje een hoekschop in doel. De Saints bleven in hun defensieve stellingen kamperen en Liverpool speelde de wedstrijd rustig uit. 

Liverpool: Alisson, Gomez (45′ Henderson), Matip, Konate, Tsimikas, Milner, Jones, Elliott (65′ Origi), Minamino, Jota, Firmino (83′ Keita).