Liverpool pakt dubbel en wint achtste FA Cup

Liverpool pakt dubbel en wint achtste FA Cup

Liverpool FC – Chelsea

Na de League Cup, heeft Liverpool FC ook de FA Cup gewonnen. Opnieuw was Chelsea de taaie tegenstander in de finale. Opnieuw was Liverpool de betere ploeg, maar de Reds konden ook dit keer niet het verschil maken tijdens de reguliere speeltijd. Het werden dus nog eens strafschoppen. Daarin haalde ook dit keer Liverpool het laken en de beker naar zich toe.

Invaller Kostas Tsimikas trapte de beslissende penalty binnen voor Liverpool. Cesar Azpilicueta was de eerste die in de fout ging, maar nadien miste ook Sadio Mané. Nadat Alisson Becker de inzet van Mason Mount stopte, mocht Tsimikas de beslissing brengen. 

Liverpool was sterk aan de partij begonnen en er waren meteen grote kansen via Luis Diaz. Bij de derde poging geraakte hij zelfs voorbij doelman Edouard Mendy, maar Trevoh Chalobah bracht nog voor de lijn redding. Aan de overkant moest Alisson uitkomen bij een uitbraak van Marcos Alonso. Invaller Diogo Jota was voor rust ook nog dicht bij een treffer. 

Na de pauze kwam Chelsea sterk uit de kleedkamers met twee doelpogingen. Alonso trapte een vrije trap vanuit een schuine hoek tegen de dwarsligger en Alisson bracht redding bij de trap van Christian Pulisic. Liverpool nam het commando over en creëerde kansen. Andrew Robertson kon een voorzet van Trent Alexander-Arnold niet in doel werken. Ook Jota, Diaz en Naby Keita kregen de bal niet tegen de netten. 

Diaz was in de slotfase het dichtst bij een treffer, maar knalde de bal tegen de buitenkant van de paal. Ook Robertson vond de paal nog op zijn weg toen hij de bal in een leeg doel probeerde te leggen. In de nerveuze verlengingen was het snel duidelijk dat beide ploegen vertrouwen hadden in de strafschoppen …

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk (90′ Matip), Robertson (111′ Tsimikas), Henderson, Thiago, Keita (74′ Milner), Diaz (98′ Firmino), Salah (33′ Jota), Mane.