Liverpool naar finale ondanks zwakke eerste helft in Villarreal

Liverpool naar finale ondanks zwakke eerste helft in Villarreal

Villarreal – Liverpool FC 2-3 (2-5 aggregate)

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League na een match met twee gezichten in Villarreal. Na een vreselijk slechte eerste helft waren de Reds hun voorgift uit de heenmatch kwijt, maar na de koffie stond het echte Liverpool FC op.

De wedstrijd begon uitstekend voor een hevig jagend Villarreal. De Reds leken nog niet wakker en lieten begaan. In de derde minuut werkte Boulaye Dia de 1-0 al tegen de touwen. De Reds speelden nerveus en lieten zich in de luren leggen door de thuisploeg. Vlak voor de pauze werd het zelfs 2-0 na opnieuw tam verdedigen. Francis Coquelin kopte recht in de kruising. 

Na de pauze tapten de Reds uit een ander vaatje en bij Villarreal was het vat af. Plots kreeg Fabinho veel ruimte om uit te halen en hij trapte tussen de benen van doelman Geronimo Rulli in doel. Vijf minuten later kopte invaller Luis Diaz een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen, opnieuw tussen de benen van de keeper. Sadio Mané stelde de zege en de kwalificatie veilig met een derde treffer. 

De frustraties liepen op bij Villarreal en Etienne Capoue zag nog rood. Liverpool kreeg nog kansen op de counter, maar verzuimde het helemaal af te maken. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (80′ Tsimikas), Fabinho (84′ Milner), Keita (80′ Henderson), Thiago (80′ Jones), Jota (45′ Diaz), Salah, Mane.