Merseyside gewonnen door de enige ploeg die wou voetballen

Merseyside gewonnen door de enige ploeg die wou voetballen

Liverpool FC – Everton 2-0

Liverpool FC blijft in het spoor van leider Manchester City na een felbevochten zege in de Merseyside derby. Na een moeizame eerste helft, trokken de Reds het laken na rust naar zich toe. 

Frank Lampard had gekozen voor tien verdedigers en de Blues probeerden vanaf de aftrap vooral tijd te rekken en de boel op te naaien. Dat resulteerde in een tergend slechte eerste helft met verschillende opstootjes. De spelers van Everton leden aan de vallende ziekte, met doelman Jordan Prickford voorop. Van voetballen was voor rust amper sprake. 

Ook na de koffie zakten de bezoekers die terug, maar Liverpool begon meer grip te krijgen op de partij. Op het uur mochten Divock Origi en Luis Diaz invallen en dat gaf de Reds een nieuw elan. Na samenspel met Origi, kon Mohamed Salah de bal voor doel gooien en Andrew Robertson kopte de oververdiende voorsprong binnen. Origi maakte er zelf 2-0 van met een kopbalgoal na een acrobatische halve omhaal van Diaz. De zesde treffer al voor Origi in een Merseyside derby.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita (Origi, 60), Thiago, Mane (Diaz, 60), Salah, Jota (Henderson, 82).