UEFA wil Champions League hervormen tot soort Super League

UEFA wil Champions League hervormen tot soort Super League

Fans van Engelse voetbalploegen zijn van plan om te protesteren tegen de plannen van de UEFA om de Champions League te hervormen. UEFA president Aleksander Ceferin had felle kritiek op de plannen van een aantal grote clubs om een nieuwe Super League op te richten, maar zijn plannen voor de toekomst van de Champions League zouden in dezelfde richting denken. 

Vanaf 2024 zou de Champions League bestaan uit 36 ploegen. Hierdoor zouden de clubs tien wedstrijden spelen in de groepsfase in plaats van zes. Er zouden ook twee plaatsen gereserveerd worden voor clubs op basis van historische prestaties, indien deze zich niet kunnen plaatsen via de nationale competities. 

Op 10 mei zou de UEFA een definitieve beslissing nemen over de plannen. De fans van de ploegen uit de Premier League zijn alvast protestacties aan het voorbereiden. Volgens hun is het nieuwe format vooral bedoeld om de rijke clubs te bevoordelen en hypothekeert dit de nationale competities.