Liverpool ondanks drie tegengoals naar halve finale Champions League

Liverpool ondanks drie tegengoals naar halve finale Champions League

Liverpool FC – Benfica 3-3 (6-4 in totaal)

Liverpool FC mag zich opmaken voor de halve finales van de Champions League nadat het Benfica uitschakelde. Daarin mogen de Reds het opnemen tegen Villarreal. De Spanjaarden klopten Bayern Munchen uit het tornooi in hun kwarfinale.

Nadat Liverpool de heenmatch in Lissabon had gewonnen met 1-3, werd van de Reds verwacht dat ze de kwalificatie veilig zouden stellen. Net als een week geleden, bracht Ibrahima Konaté LFC op voorsprong met een kopbalgoal na een hoekschop. Benfica kroop via Goncalo Ramos terug op gelijke hoogte. 

Na de pauze scoorde Roberto Firmino twee keer en zette zo Liverpool op rozen. In de slotfase werden de toeschouwers toch nog even opgeschrikt door twee tegentreffers van Benfica. Eerst brak Roman Yaremchuck door de buitenspelval en even later deed Darwin Nunez hetzelfde. Alisson Becker moest met een geweldige duik zelfs nog een nederlaag voor de thuisploeg voorkomen bij een heerlijke knal van Nunez. 

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Konate, Tsimikas, Henderson (58′ Fabinho), Milner (58′ Thiago), Keita, Diaz (66′ Mané), Jota (57′ Salah), Firmino (92′ Origi).