Liverpool verovert goed resultaat in Lissabon

Liverpool verovert goed resultaat in Lissabon

Benfica – Liverpool FC 1-3

Liverpool FC heeft de heenmatch in de kwartfinale van de Champions League in Lissabon met 1-3 gewonnen van Benfica. De Reds mogen deze voorsprong volgende week verdedigen op Anfield. 

Liverpool nam in Lissabon meteen het heft in handen en creëerden al snel kansen. Mohamed Salah vond doelman Odisseas Vlachodimos op zijn weg en even later trapte Naby Keita recht op de keeper. Aan de overkant vormde Darwin Nunez regelmatig een dreiging voor het doel van Alisson Becker. 

In de 17de minuut brak Ibrahima Konaté de ban met een kopbalgoal. Na een hoekschop van Andrew Robertson mocht de verdediger vrij inkoppen en zo zijn eerste goal voor LFC scoren. Keita toonde zich even later een minder kopper en Salah kon opnieuw Vlachodimos niet verschalken, maar Sadio Mané verdubbelde wel de voorsprong op aangeven van Luis Diaz

Na de koffie bracht Nunez Benfica al snel terug in de match na een blunder van Konaté, die de bal door zijn benen zag glippen. Bunez werkte perfect af en liet Alisson kansloos. Het gaf de thuisploeg moed en Alisson werd meermaals aan het werk gezet. Jurgen Klopp moest ingrijpen en stuurde drie frisse spelers het veld op. Liverpool kreeg terug meer controle, maar het bleef spannend. Vlak voor tijd zorgde Diaz dan toch nog voor de verlossende 1-3 en de uitstekende uitgangspositie voor de return op Anfield. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (89′ Gomez), Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita (89′ Milner), Thiago (61′ Henderson), Mane (61′ Firmino), Diaz, Salah (61′ Jota).