Liverpool knokt zich naar drie punten in Brighton

Liverpool knokt zich naar drie punten in Brighton

Brighton – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC blijft in het spoor van leider Manchester City na een felbevochten zege tegen Brighton. Terwijl de meeste ploegen een muur optrekken tegen de Reds, speelde Brighton fris en aanvallend voetbal. Het tempo lag hoog met twee voetballende ploegen. 

Na enkele schuchtere pogingen aan beide kanten, brak Luis Diaz in de 20ste minuut de ban. Joel Matip speelde een diepe bal en Diaz was sneller op de bal dan doelman Robert Sanchez. De bal hobbelde in het lege doel terwijl Sanchez gevaarlijk doorging op Diaz. De VAR zag er geen rode kaart in. Vlak voor rust was Mohamed Salah dicht bij de 0-2, maar het lukte niet met zijn linkse voet en Jurgen Klopp was razend omdat er geen voorzet kwam.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Liverpool was de betere ploeg, maar Brighton voetbalde goed mee. Leandro Trossard knalde een grote kans over doel. Op het uur was Salah opnieuw dicht bij een treffer. Zijn schot week af op Lewis Dunk en viel op de dwarsligger. Enkele minuten later was het dan toch prijs voor de Egyptenaar. Na hands van Yves Bissouma ging de bal op de stip. Salah knalde door het midden. Iets daarna was er slecht nieuws voor Salah, hij moest het veld verlaten met een blessure aan zijn voet. 

Brighton gaf niet op en Alisson Becker moest invaller Danny Welbeck het scoren beletten. Aan de overkant was Klopp alweer boos na een snelle counter. Diaz brak door en besloot op de keeper in plaats van breed te leggen. In de slotfase moest Alisson ook redding brengen bij een poging van Solly March

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson (86′ Milner), Fabinho, Keita (65′ Thiago), Mane, Diaz, Salah (65′ Jota).