Er valt maar één doelpunt in duel tussen Liverpool en West Ham

Er valt maar één doelpunt in duel tussen Liverpool en West Ham

Liverpool FC – West Ham 1-0

Liverpool FC blijft in het spoor van leider Manchester City na een felbevochten zege tegen West Ham. Beide ploegen creëerden kansen, maar er viel slechts één doelpunt. In de 27ste minuut werkte Sadio Mané een voorzet/schot van Trent Alexander-Arnold tegen de netten. 

Mohamed Salah kreeg al heel snel een uitgelezen kans om de Reds op voorsprong te brengen na een snelle counter, maar hij stuitte op Lukasz Fabianski. Even later hield verdediger Craig Dawson hem van de openingstreffer. Aan de overkant moest Alisson Becker Michail Antonio het scoren beletten. Terwijl Liverpool zocht naar een tweede goal, kon West Ham gevaarlijk counteren. Alexander-Arnold moest de poging van Pablo Fornals van de lijn vegen. 

Ook na de koffie bleef het spannend met kansen aan beide kanten. Luis Diaz zocht nadrukkelijk naar een doelpunt en de Hammers braken meermaals uit. Andrew Robertson en Naby Keita moesten met ultieme tackles doelrijpe kansen blokkeren. Uiteindelijk haalde Liverpool zijn dertiende zege op rij over de streep. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Keita (90′ Milner), Mane, Diaz (96′ Jones), Salah (79′ Jota).