Liverpool wint negende League Cup na 11-10 op strafschoppen

Liverpool wint negende League Cup na 11-10 op strafschoppen

Liverpool FC – Chelsea 0-0 (11-10 na strafschoppen)

Liverpool FC heeft de League Cup gewonnen na een spannende finale tegen Chelsea. Het was een wedstrijd boordevol kansen, maar zonder geldige doelpunten. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Niemand ging in de fout, tot de doelmannen aan de beurt kwamen. 

Beide ploegen gingen er vol voor vanaf het eerste fluitsignaal. Caoimhin Kelleher zag al snel Christian Pulisic voor zich opduiken en wist de Amerikaan met een ultieme reflex het scoren te beletten. Aan de overkant moest ook Edouard Mendy meermaals redding brengen. Vooral Sadio Mané was heel dicht bij een goal, maar stuitte van dichtbij op Mendy. Mason Mount kreeg voor Chelsea enkele loepzuivere kansen, maar kreeg de bal niet in doel. Bij zijn laatste poging trapte hij tegen de binnenkant van de paal. 

Het leek er op dat Joel Matip Liverpool op voorsprong had gekopt, maar de VAR floot het feestje terug na het vinden van enkele spijkers op laag water. Virgil van Dijk stond buitenspel in de opbouw naar de goal en hinderde daarbij een speler van Chelsea, zonder in de buurt van de bal te komen. Aan de overkant scoorde Chelsea drie keer, maar telkens duidelijk uit buitenspel. 

Vlak voor tijd moest Mendy zich nog twee keer onderscheiden, bij een schot van Luis Diaz en een kopbal van Virgil van Dijk. In de verlengingen was Kelleher opnieuw aan de beurt. Hij hield met zijn voeten een deviatie van invaller Romelu Lukaku uit doel. 

De wedstrijd stevende op strafschoppen af en Thomas Tuchel verving uitblinker Mendy door Kepa Arrizabalaga. De eerste 21 penalty’s werden feilloos omgezet, toen was invaller Kepa aan de beurt. Hij knalde het leer hoog over de deklat. 

Het is de eerste keer dat Jurgen Klopp de League Cup wint, maar voor LFC is het al de negende keer. Dat is een absoluut record. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip (90′ Konaté), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita (80′ Milner), Henderson (80′ Elliott), Diaz (97′ Origi), Salah, Mane (80′ Jota).