Arsenal haalt zijn doel in saaie eerste partij

Arsenal haalt zijn doel in saaie eerste partij

Liverpool FC – Arsenal 0-0

Er is niet gescoord in de heenmatch van de halve finale van de League Cup. Arsenal kwam met twee doelen, verdedigen en tijd winnen. En dat lukte bijzonder goed. Het werd een enorm saaie partij. Liverpool had veel balbezit, maar speelde te traag en zonder enige diepgang. 

Na 24 minuten kreeg Granit Xhaka rood na een fout op de doorgebroken Diogo Jota, maar ook met negen verdedigers hielden de Gunners vlot stand. De bezoekers kwamen zelfs bijna op voorsprong na een snelle counter van Bukayo Saka, maar Alisson Becker bracht redding. 

Pas in de slotfase kwamen er enkele kansjes voor de Reds, maar Jota kopte naar de verkeerde kant en Takumo Minamino trapte wild over een leeg doel. In blessuretijd kregen de toeschouwers eindelijk een eerste schot op doel te zien, maar Aaron Ramsdale had geen problemen met de poging.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (76′ Williams), Matip (76′ Gomez), Van Dijk, Robertson, Fabinho (76′ Oxlade-Chamberlain), Henderson, Milner (61′ Jones), Jota, Minamino, Firmino.