Liverpool FC kan terug trainingen organiseren

Liverpool FC kan terug trainingen organiseren

Na een sluiting van 48 uur, is het AXA Training Centre terug geopend. Het complex in Kirkby was gesloten omwille van een uitbraak met covid-19. De trainingen van de eerste ploeg worden geleid door Peter Krawietz. Verschillende andere leden van de staf, waaronder Jurgen Klopp en Pepijn Lijnders, zitten in quarantaine. 

Het duel in de League Cup tegen Arsenal werd uitgesteld, maar de match zondag tegen Shrewsbury in de FA Cup gaat normaal wel door. Voor een aantal spelers zit de isolatie er al op. Alisson Becker, Joel Matip en Roberto Firmino zouden vandaag de trainingen mogen hervatten. Curtis Jones, Fabinho, Virgil van Dijk en Thiago Alcantara keerden eind december al terug. 

Liverpool FC heeft niet meegedeeld welke spelers nog een positieve test hebben afgelegd, maar dit zevental zou tegen Shrewsbury dus zeker in actie mogen komen. Mohamed Salah, Naby Keita en Sadio Mané zitten op de African Cup of Nations en zijn er zeker niet bij. Er zullen ongetwijfeld opnieuw speelkansen komen voor getalenteerde jongeren, zoals steeds in de FA Cup.