Liverpool met één aanvaller naar Arsenal?

Liverpool met één aanvaller naar Arsenal?

Liverpool FC speelt donderdag in Arsenal de heenwedstrijd van de halve finale van de League Cup. Een week later staat de return op Anfield op het programma. Tussendoor wacht Shrewsbury in de FA Cup. Tussen Arsenal away en Shrewsbury zouden de Reds een aantal spelers recupereren, maar tegen de Gunners wordt het puzzelen voor Pepijn Lijnders

Jurgen Klopp zou op 8 januari uit quarantaine mogen en kan dus een dag later tegen Shrewsbury op de bank zitten. Dat betekent dat Lijnders tegen Arsenal de troepen zal aanschouwen. 

Op 6 januari eindigt de quarantaine van Roberto Firmino en Alisson Becker, een dag mag ook Joel Matip uit isolatie. Het trio mist dus zeker Arsenal en zal waarschijnlijk ook niet in actie komen tegen Shrewsbury. Klopp wil immers dat spelers eerst een aantal dagen met de groep meetrainen, alvorens ze op te stellen in matchen. 

Liverpool moet het deze wedstrijden ook stellen zonder Mohamed Salah, Sadio Mané en Naby Keita, allen actief op de African Cup of Nations. Als ze het goed doen in Afrika, missen ze ook de competitiematchen tegen Brentford en Crystal Palace. 

Andrew Robertson is wel terug beschikbaar na een schorsing van drie speeldagen. Er is ook goed nieuws vanwege Divock Origi en Takumi Minamino. Beiden zouden weldra de trainingen hervatten. Maar door de huidige situatie heeft Liverpool nog maar één fitte aanvaller tegen Arsenal, Diogo Jota. De jeugd zal dus zeker kansen krijgen de komende weken.

Het is nog wachten op nieuws over Thiago Alcantara, Nathaniel Phillips en Harvey Elliott, die nog in de lappenmand liggen. Elliott maakte vorderingen, maar neemt nog niet deel aan de groepstrainingen.