Op vier minuten tijd laat Liverpool 0-2 uit de handen glippen

Op vier minuten tijd laat Liverpool 0-2 uit de handen glippen

Chelsea – Liverpool FC 2-2

Liverpool FC en Chelsea hebben de punten gedeeld in het duel voor de tweede plaats. De Reds kwamen al vroeg 0-2 voor, maar vlak voor ruest sloegen de Blues twee keer terug. Leider Manchester City is zo de grote winnaar en loopt verder uit op de twee laatste concurrenten in de titelstrijd. 

Het was een slechte eerste helft, met veel balverlies en weinig vloeiende combinaties. Toch vielen er kansen aan beide kanten, vooral door zwakke verdedigende acties. Caoimhin Kelleher moest Christian Pulisic het scoren beletten na slecht uitverdedigen van Trent Alexander-Arnold. Aan de overkant moest ook Edouard Mendy meermaals zijn klasse tonen.

In de negende minuut klom LFC op voorsprong na een blunder van Trevoh Chalobah. De bal viel voor Sadio Mané, die omzeilde Mendy en trapte in doel. Een kwartier later stuurde Alexander-Arnold Mohamed Salah diep. Die stuurde Marcos Alonso het bos in en knalde in de korte hoek binnen. 

Chelsea nam het voortouw en de Reds stonden onder druk. Vlak voor de koffie vielen er twee treffer kort na elkaar. Na een hoekschop haalde Mateo Kovacic in één keer uit en draaide het leer in de kruising. Vier minuten later profiteerde Pulisic van zwak verdedigen bij Liverpool en liet Kelleher kansloos. 

Na de pauze lag het niveau iets hoger, maar scoren lukte niet meer. Chelsea had meer balbezit, maar Liverpool de betere kansen. Kelleher en Mendy kregen nog kansen om zich te onderscheiden. Mendy belette Mané en Salah meermaals het scoren. Kelleher moest dan weer uitpakken met een ultieme reflex om Pulisic van zijn tweede te houden. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas, Fabinho, Henderson, Milner (69′ Keita), Mane (90′ Jones), Salah, Jota (69′ Oxlade-Chamberlain).