B-ploeg wint in Milaan, LFC pakt 18/18

B-ploeg wint in Milaan, LFC pakt 18/18

AC Milan – Liverpool FC

Liverpool FC heeft 18 op 18 gepakt in groep A van de Champions League. Jurgen Klopp liet tegen AC Milan een hoop basisspelers rusten, maar toch bleken de Reds opnieuw te sterk voor de Italiaanse topclub. Atlético Madrid wordt tweede, Porto gaat als nummer drie naar de Europa League. 

Fikayo Tomori  opende na een half uur spelen de score voor Milan. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, zeven minuten later bracht Mohamed Salah Liverpool terug op gelijke hoogte. Hij werkte de rebound binnen nadat Mike Maignan het schot van Axel Oxlade-Chamberlain kon keren. 

Tien minuten na rust viel opnieuw een doelpunt op de rebound. Sadio Mané ontfutselde de bal van een verdediger en haalde uit. Maignan bracht redding, maar Divock Origi kopte knap in doel. Milan probeerde de uitschakeling nog te vermijden en creëerde enkele kansjes, maar Alisson Becker stond telkens paraat.

Liverpool: Alisson, Williams (93′ Bradley), Phillips, Konate, Tsimikas, Morton, Oxlade-Chamberlain, Minamino (93′ Woltman), Mane (65′ Gomez), Salah (64′ Keita), Origi (80′ Fabinho).