Spitsen leven zich uit in Porto

Spitsen leven zich uit in Porto

Porto – Liverpool FC 1-5

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald in Porto. De Reds blijven hierdoor eerste in poule B van de Champions League. In de andere partij haalde Atlético Madrid het van AC Milan dankzij een strafschop in blessuretijd. 

Na een rommelige openingsfase, namen de Reds het heft in handen. In de 18de minuut leverde dat de openingstreffer op. Doelman Diogo Costa kon het schot van Curtis Jones nog pareren, maar Mohamed Salah tikte de rebound tegen de netten. Liverpool bleef zoeken naar kansen en Diogo Jota was een paar keer dicht bij een treffer. Vlak voor rust was Sadio Mané aan het feest. Na een sublieme voorzet van James Milner, kon Mané de bal in een leeg doel deviëren. 

Ook na de pauze waren de beste kansen voor LFC. Jota wrong opnieuw een paar kansen de nek om, maar op het uur stond het wel 0-3. Jones maakte de actie en vond de vrijstaande Salah. Het was een koud kunstje voor de goalgetter om de bal onder Costa in doel te plaatsen. 

Jurgen Klopp bracht enkele frisse benen op het veld en dat verstoorde het ritme even. Mehdi Taremi kon milderen voor Porto tot 1-3, maar in de slotfase liepen de Reds nog verder uit. Invaller Roberto Firmino scoorde nog twee treffers.  

Liverpool: Alisson, Milner (66′ Gomez), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (73′ Oxlade-Chamberlain), Jones, Mane (66′ Firmino), Salah (66′ Minamino), Jota (88′ Origi).