Liverpool morst met de kansen en de punten in Brentford

Liverpool morst met de kansen en de punten in Brentford

Brentford – Liverpool FC 3-3

Liverpool FC heeft 3-3 gelijk gespeeld in Brentford, maar de score had veel hoger kunnen oplopen. Beide ploegen creëerden een hoop kansen. Door het punt staat LFC eerste in de Premier League, met één puntje voorsprong op vier achtervolgers. 

Al in de achtste minuut leek Mohamed Salah al op weg naar de openingstreffer, maar zijn poging werd nog net voor de lijn gekeerd door Kristoffer Ajer. Drie minuten later moest Joel Matip aan de overkant alles uit zijn kas halen om de bal uit doel te schuiven. Op het half uur vielen er dan toch twee doelpunten. Ethan Pinnock bracht Brentford 1-0 voor na een ingestudeerd nummer bij een vrije trap. Twee minuten later kopte Diogo Jota de gelijkmaker in doel. Doelman David Raya was beresterk en kreeg hulp van de paal bij het afgeweken schot van Curtis Jones

Tien minuten na de pauze glipte Salah door de buitenspelval, en pikte nu wel zijn goal mee. Na een uur spelen stond het opnieuw gelijk. Vitaly Janelt kopte de 2-2 binnen na een ware belegering van het doel van Alisson Becker. In de 67ste minuut haalde Jones nog eens uit, dit keer zoefde de bal wel tegen de netten. Liverpool leek nu op weg naar de zege. Salah en Sadio Mané kregen kansen om verder uit te lopen, maar ze verzuimden het af te maken. Acht minuten voor tijd viel dan de 3-3 van Yoane Wissa

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Jones (68′ Firmino), Mane, Salah, Jota.