Liverpool wil Salah niet op Olympische Spelen

Liverpool wil Salah niet op Olympische Spelen

Liverpool FC heeft besloten om Mohamed Salah niet vrij te geven voor de Olympische Spelen. Egypte hoopt dat de 29-jarige hun nationale ploeg zal aanvoeren in Tokio, maar de Reds willen hem niet laten gaan. 

Het voetbaltornooi is voor spelers niet ouder dan 23, maar elk land mag drie oudere spelers in de selectie opnemen. Salah was van plan om met Egypte deel te nemen aan de Olympische Spelen. Het tornooi duurt van 22 juli tot 7 augustus. Hierdoor zou Salah de voorbereiding op het nieuwe seizoen missen bij LFC. Bovendien gaat hij in januari naar de African Cup of Nations. Dan moeten de Reds hun goalgetter dus alweer missen. 

De technische staf van LFC heeft dus beslist om Salah niet vrij te geven. Volgens de regels is de club dat ook niet verplicht. Ahmed Megahed, voorzitter van de Egyptische voetbalbond, hoopt dat Salah de club toch nog kan overtuigen. 

Buiten Salah zou geen enkele Liverpoolspeler een oproep hebben ontvangen voor Tokio.