POLL deel 1: Salah is onze beste speler

POLL deel 1: Salah is onze beste speler

Enkele weken geleden werd er een poll gelanceerd waarin de Flemish Reds konden stemmen op hun speler van het seizoen, en meer. Deel 1 van de poll is nu verwerkt. 

Mohamed Salah werd verkozen tot beste speler van het seizoen met maar liefst 52 procent van de stemmen. Fabinho (17 procent) en Nathaniel Phillips (10 procent) eindigden op het podium. Ook Andrew Robertson, Diogo Jota en Georginio Wijnaldum kregen stemmen achter hun naam, zeven procent. 

Phillips werd dan weer verkozen tot beste verdediger met 47 procent van de stemmen, voor Robertson met 36 procent en Trent Alexander-Arnold met 17 procent. 

Beste middenvelder volgens maar liefst 57 procent van de Flemish Reds was Fabinho. Wijnaldum is met 26 procent een mooie tweede. Jordan Henderson en Thiago Alcantara haalden zeven procent en Curtis Jones drie procent. 

Naast beste speler, was Salah natuurlijk ook de beste aanvaller. Daar was 73 procent van de stemmende Reds het mee eens. Jota haalden 17 procent van de stemmen. Roberto Firmino moest het stellen met zeven procent, terwijl Sadio Mané drie procent achter zijn naam kreeg. 

Spannendste was de verkiezing van de beste jongere. Alexander-Arnold haalde het nipt van Phillips, 33 tegenover 30 procent. Jones haalde 24 procent, terwijl Neco Williams 13 procent verdiende. Vraag is natuurlijk hoe lang we Alexander-Arnold en Phillips als jongeren kunnen beschouwen, maar bij het opstellen van de vraag werd enkel naar de leeftijd gekeken. 

 

Overzicht

Speler van het jaar: Mohamed Salah

Verdediger van het jaar: Nathaniel Phillips

Middenvelder van het jaar: Fabinho

Aanvaller van het jaar: Mohamed Salah

Beste jongere van het jaar: Trent Alexander-Arnold