Liverpool gijpt de vierde plaats na ruime zege tegen Burnley

Liverpool gijpt de vierde plaats na ruime zege tegen Burnley

Burnley – Liverpool FC 3-0

Liverpool FC heeft de vierde plaats in de Premier League in handen na een ruime zege tegen Burnley. Leicester heeft even veel punten als de Reds, maar een minder goed doelsaldo. 

Tegen Burnley creëerden de Reds al vroeg kansen, maar die werden vakkundig de nek omgewrongen door de aanvallers. Aan de overkant knalde Chris Wood een gouden kans wild over. Twee minuten voor rust viel de verlossende openingsgoal. Andrew Robertson met een lage voorzet en Roberto Firmino liet de kans dit keer niet liggen. 

Zeven minuten na de koffie stond het 0-2 na een sterke kopbal van Nathaniel Phillips op aangeven van Sadio Mané. Burnley moest meer uit zijn schulp krijgen en dat resulteerde in meer ruimte en mogelijkheden aan beide kanten. Man van de match Phillips was opnieuw belangrijk toen hij de poging van Ben Mee van de lijn werkte. 

Mohamed Salah zocht nog vergeefs naar de goal die hem alleen op kop zou brengen in de topschuttersstand, maar het was invaller Alex Oxlade-Chamberlain die de 0-3 op het bord zette na een sublieme ingeving en droge knal in de korte hoek. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, R. Williams, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (86′ Milner), Thiago, Mane (92′ Tsimikas), Salah, Firmino (81′ Oxlade-Chamberlain).