Liverpool wint 2-4 in Manchester

Liverpool wint 2-4 in Manchester

Man Utd – Liverpool FC 2-4

Liverpool FC heeft de topper op Old Trafford gewonnen na een felbevochten strijd. Hierdoor blijven de Reds in de race voor de top 4 en een plaats in de Champions League volgend seizoen. 

De eerste kans was voor Liverpool, maar Roberto Firmino besloot breed te leggen in plaats van te trappen op doel. De bal raakte de arm van Eric Bailly, maar de VAR zag er geen handspel in. United nam het commando over en kwam op voorsprong nadat Nathaniel Phillips het schot van Bruno Fernandes in zijn eigen doel devieerde. 

In de 26ste minuut kreeg Liverpool een strafschop van de VAR nadat Phillips onderuit werd gehaald door Bailly, maar de VAR riep scheidsrechter Anthony Taylor op om naar de beelden te kijken. Na enige twijfel besloot hij op zijn beslissing terug te komen omdat Bailly eerst de bal raakte. Zo ontsnapte Bailly een tweede keer. 

Liverpool gaf niet op en kwam verdien op gelijke hoogte. Phillips vocht voor de bal en haalde hard uit, waarna Diogo Jota de bal subtiel in doel devieerde. Vlak voor rust pakte Liverpool het voortouw. Trent Alexander-Arnold zwierde zijn vrije trap naar de tweede paal en Roberto Firmino kopte in de korte hoek binnen. 

Vlak na rust werd het 1-3 via dezelfde hoofdrolspelers. Alexander-Arnold knalde hard op doel, Dean Henderson duwde de bal richting Firmino en die liet de kans om zijn tweede van de avond te scoren niet liggen. Op het uur kreeg Jota dé kans om de drie punten veilig te stellen, maar hij knalde tegen de paal. Acht minuten later bracht Marcus Rashford terug spanning in de match na een snelle rush. 

Twee minuten na de 2-3 was het even pompen voor de Reds, maar elke poging werd geblokt. In de slotfase waren de betere kansen nog voor Liverpool en uiteindelijk bracht Mohamed Salah de verlossing. Hij was sneller dan alle verdedigers en werkte koelbloedig af. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, R. Williams, Phillips, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (73′ Jones), Thiago, Jota (73′ Mané), Salah (92′ Williams), Firmino.