Liverpool krijgt vierde plaats terug in het vizier

Liverpool krijgt vierde plaats terug in het vizier

Liverpool FC – Southampton 2-0

Liverpool FC mag terug hopen op de vierde plaats en de kwalificatie voor de Champions League na een zege tegen Southampton. Leicester Verloor en ziet de Reds naderen tot op zes punten, met een match minder gespeeld. Er liggen echter ook nog andere kapers op de kust. 

Liverpool zette tegen Southampton al meteen hoog druk. Dat leverde kansen op, maar doelman Fraser Forster stond paraat. Bij de kopbal van Georginio Wijnaldum was hij wel geklopt, maar de bal belandde op de dwarsligger. Na een half uur spelen moest ook Alisson Becker zich, tot twee maal toe, onderscheiden. Aan de overkant was het wel raak. Sadio Mané kopte een uitgemeten voorzet van Mohamed Salah in doel. 

Ook na rust bleef Liverpool de betere ploeg, maar de Saints braken af en toe gevaarlijk uit. Alisson moest meermaals redding brengen. Vlak voor tijd zorgde Thiago Alcantara met een lage plaatsbal voor de verlossende 2-0.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, R. Williams, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Thiago, Mane (93′ Jones), Salah (87′ Oxlade-Chamberlain), Jota (79′ Firmino).