Liverpool FC zat vorig seizoen in rode cijfers

Liverpool FC zat vorig seizoen in rode cijfers

Liverpool FC heeft zijn financiële cijfers voor vorig seizoen, tot 31 mei 2020 gepubliceerd. De club leed 53 miljoen euro verlies. Dit wijt ze aan de impact van de coronacrisis. De inkomsten uit de media zijn gedaald met 68 miljoen euro tot 232 miljoen. Ook de inkomsten uit wedstrijden is gedaald, met 15 miljoen tot 82 miljoen euro. De commerciële inkomsten waren wel gestegen, met 37 miljoen tot 250 miljoen euro. In totaal kwam er 564 miljoen euro binnen. Dat is bijna 50 miljoen minder dan het jaar voordien.

Door de coronacrisis werden een aantal matchen uitgesteld naar de zomerperiode. Ook de media-inkomsten daalden daardoor. Liverpool FC kon wel acht nieuwe sponsors aantrekken. De shirtverkoop nam ook enorm toe, vooral dankzij de kampioenenshirt. Er werden ook winkels geopend in Thailand, Singapore en Vietnam.