Alexander-Arnold zorgt voor verlossing tegen Villains

Alexander-Arnold zorgt voor verlossing tegen Villains

Liverpool FC – Aston Villa 2-1

Na zes thuisnederlagen op rij, heeft Liverpool FC opnieuw met de overwinning aangeknoopt. De beslissende treffer viel pas in de 90ste minuut. 

Liverpool was de betere ploeg voor rust, maar moest vlak voor de koffie een tegengoal van Ollie Watkins slikken. Roberto Firmino leek de stand op 1-1 te brengen, maar de VAR haalde zijn vergrootglas boven en vond in de opbouw naar de goal een millimeter buitenspel ergens aan het lichaam van Diogo Jota

Na een uur spelen, bracht Mohamed Salah de Reds dan toch verdiend op gelijke hoogte. In de slotfase verhoogde Liverpool de druk. Emiliano Martinez hield invaller Thiago Alcantara nog van een goal, maar tegen het schot van Trent Alexander-Arnold was de keeper kansloos. In blessuretijd kreeg Sadio Mané nog een uitgelezen kans om er 3-1 van te maken, maar het belangrijkste zijn de drie punten. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (88′ Shaqiri), Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum (69′ Thiago), Salah, Jota, Firmino (75′ Mané).