Liverpool wint opnieuw 2-0 in Puskas Arena

Liverpool wint opnieuw 2-0 in Puskas Arena

Liverpool FC – RB Leipzig 2-0

Liverpool FC zit in de kwartfinale van de Champions League. Nadat de Reds de heenmatch in Hongarije wonnen met 0-2, werd het nu in dezelfde Puskas Arena opnieuw 2-0 voor LFC.

In een open eerste helft, kregen beide ploegen kansjes. Zowel Alisson Becker als zijn tegenhanger Petr Gulacsi moesten meermaals in actie komen. Voor Liverpool kwamen Mohamed Salah, Sadio Mané en Diogo Jota dicht bij een treffer. 

Na rust verhoogde Leipzig de druk en invaller Alexander Sorloth kopte tegen de dwarsligger. Liverpool was gevaarlijk op de counter en dat leverde twee doelpunten op na twee vloeiende acties. Bij de eerste goal sneed Salah naar binnen en zette Gulacsi op het verkeerde been. Vier minuten later werkte Mané de voorzet van de net ingevallen Divock Origi in doel. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson (89′ Tsimikas), Fabinho, Wijnaldum (81′ Milner), Thiago (71′ Keita), Mane (89′ Oxlade-Chamberlain), Salah, Jota (71′ Origi).