Liverpool wint van rode lantaarn Sheffield

Liverpool wint van rode lantaarn Sheffield

Sheffield United – Liverpool FC 0-2

Na vier nederlagen op rij in de Premier League, heeft Liverpool een zege geboekt. Tegen rode lantaarn Sheffield United maakten de Reds na rust het verschil. Liverpool staat zesde na deze zege en doet nog mee in de strijd voor de vierde plaats. 

Bij de pauze stond het nog 0-0. Liverpool had wel enkele kansen gecreëerd, maar vond telkens doelman Aaron Ramsdale op zijn weg. Kort na rust moest de thuiskeeper zich dan toch twee keer gewonnen geven. Trent Alexander-Arnold kon de bal nog net binnen houden en Curtis Jones werkte de voorzet rustig af. In de 65ste minuut stond het 0-2 na een knappe actie van Roberto Firmino. Zijn schot week af en verraste Ramsdale, een owngoal van Kean Bryan. Er kwam meer ruimte en kansen aan beide kanten. Mohamed Salah miste de grootste kans, hij trapte van dichtbij naast een leeg doel. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Wijnaldum, Jones (79′ Keita), Thiago (76′ Milner), Mane, Salah, Firmino.