Liverpool wint op een diefje in de Puskas Arena

Liverpool wint op een diefje in de Puskas Arena

RB Leipzig – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC heeft Leipzig met 0-2 geklopt in Budapest. De Reds profiteerden optimaal van twee defensieve blunders en kwamen een paar keer goed weg. 

 In de vijfde minuut was Leipzig al dicht bij een goal, maar Dani Olmo trapte tegen de paal. Alisson Becker moest ook een aantal keer redding brengen en in de slotfase liet invaller Hwang Hee-Chan nog een gouden kans liggen. Liverpool scoorde no rust wel twee keer, telkens na een fout van een tegenstander. Bij de eerste goal onderschepte Mohamed Salah de bal en brak alleen door. Hij zette Petr Gulacsi op het verkeerde been en trapte in de korte hoek binnen. Vijf minuten later deed Sadio Mané hetzelfde toen een verdediger zich miskeek op een hoge bal. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson, Wijnaldum, Jones, Thiago (71′ Oxlade-Chamberlain), Mane, Salah (90′ Williams), Firmino (71′ Shaqiri).