Liverpool gooit punten te grabbel in Leicester

Liverpool gooit punten te grabbel in Leicester

Leicester City – Liverpool FC 3-1

Leicester City heeft het voortouw genomen in de strijd voor de derde plaats. Tegen Liverpool hadden de Foxes 78 minuten weinig in de pap te brokken, maar in de slotfase gaven de Reds de drie punten weg. Liverpool wacht een zware strijd voor een plaats bij de eerste vier.  

Zoals zo vaak, had Liverpool ook nu weer veel balbezit zonder grote kansen te creëren. In de 67ste minuut bracht Mohamed Salah de Reds op voorsprong na een heerlijke assist van Roberto Firmino. Liverpool leek de match onder controle te hebben, maar het liep nog fout. 

Twaalf minuten voor tijd bracht James Maddison Leicester op gelijke hoogte na een vrije trap. Het zicht van Alisson Becker werd belemmerd door inlopende spelers die volgens de VAR-lijntjes niet buitenspel stonden. Twee minuten later gingen Alisson en debutant Ozan Kabak samen naar een verre bal. Na de botsing viel het leer in de voeten van James Vardy, die de gemakkelijkste goal uit zijn carrière mocht scoren. Hij liep de bal rustig in het lege doel. Ashley Barnes maakte er zelfs nog 3-1 van. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson, Wijnaldum (87′ Shaqiri), Jones (75′ Oxlade-Chamberlain), Milner (17′ Thiago), Mane, Salah, Firmino.