Twee goals Salah volstaan niet op Old Trafford

Twee goals Salah volstaan niet op Old Trafford

Man Utd – Liverpool FC 3-2

Liverpool FC ligt uit de FA Cup. De Reds hadden veel balbezit en leken de betere ploeg, maar de thuisploeg counterde meermaals erg gevaarlijk en profiteerde optimaal van enkele foutjes van de defensie van LFC. 

In de 18de minuut bracht Mohamed Salah Liverpool verdiend op voorsprong na een knappe doorsteekbal van Roberto Firmino. Liverpool leek op weg naar een vlotte zege, maar acht minuten later stond het 1-1. United kon uitbreken en James Milner ging onder de voorzet van Marcus Rashford door. Mason Greenwood liet de kans niet liggen. 

Drie minuten na rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Na een blunder van Rhys Williams kon Rashford alleen op doel en die werkte koelbloedig af. Liverpool gaf niet op en zette druk. Milner liet de kans op de 2-2 nog liggen, maar Salah trapte wel door de benen van Dean Henderson in doel. 

Met nog een half uur op de klok, gingen de Reds vol voor de zege. Plots kreeg Manchester echter een vrije trap na een snoekduik van Edinson Cavani. Het zicht van Alisson werd belemmerd waardoor die het schot van invaller Bruno Fernandes te laat zag komen, 3-2 en boeken toe voor LFC. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson, Thiago (81′ Shaqiri), Wijnaldum (62′ Mané), Milner, Jones, Salah, Firmino (81′ Origi).