Liverpool verliest op Anfield

Liverpool verliest op Anfield

Liverpool FC – Burnley 0-1

Voor het eerst in 69 wedstrijden heeft Liverpool FC een match in de Premier League verloren op Anfield, tegen Burnley. Het is de vijfde wedstrijd op rij dat LFC niet wint in de Premier League en de vierde op rij dat ze niet scoren. Hierdoor verliezen de Reds de aansluiting met de top drie. 

Na een aarzelende start begonnen de Reds meer druk te zetten op Burnley. Dat resulteerde in enkele afstandsschoten van Xherdan Shaqiri, Trent Alexander-Arnold en Divock Origi, maar niets dat doelman Nick Pope kon verontrusten. Vlak voor rust kon Origi bijna profiteren van een blunder van Ben Mee, maar hij knalde tegen de dwarsligger.

Bij het affluiten was er nog een opstootje tussen Fabinho en Ashley Barnes. Barnes had eerder al geel gekregen voor een wilde tackle en de ref besloot om alleen Fabinho geel te geven. De VAR bekeek de fase, maar mag volgens de reglementen alleen oordelen over eventueel rechtstreeks rood. 

Na rust verhoogde Liverpool de druk nog, zeker na de inbreng van Mohamed Salah en Roberto Firmino. Burnley graafde zich steeds dieper in. De meeste voorzetten werden dan ook weggewerkt. Pope moest wel goed plat bij schoten van Alexander-Arnold en Salah. De VAR zag geen graten in handspel van Erik Pieters, maar aan de overkant was de VAR guller. In de 82ste minuut brak Burnley nog eens uit. Barnes dook over Alisson Becker en versierde zo een strafschop. Barnes knalde zelf de bal vanaf de stip in doel.

Liverpool zette nog alles op alles, maar de bal wou er niet in. Zo maakt Burnley een einde aan een reeks van 68 ongeslagen wedstrijden van Liverpool FC op Anfield in de Premier League. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson, Thiago, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (57′ Salah), Shaqiri (84′ Minamino), Mane, Origi (57′ Firmino).