Liverpool verspeelt punten in Newcastle

Liverpool verspeelt punten in Newcastle

Newcastle – Liverpool FC 0-0

Liverpool FC is er niet in geslaagd om te winnen in Newcastle, door het tweede gelijkspel op rij ziet de competitieleider de concurrentie naderen. 

In Newcastle creëerden de Reds wel kansen, maar het vizier van Mohamed Salah en Sadio Mané stond niet scherp en ook de kopbalpogingen van Roberto Firmino waren niet goed genoeg. Vlak voor rust vielen twee grote kansen. Eerst brak Salah door, maar hij kon doelman Karl Darlow niet verslaan. In blessuretijd was de kopbal van Firmino te centraal.

Ook na rust bleven de Reds zoeken naar een doelpunt. Vooral bij hoekschoppen leverde dat gevaar op, maar de kopballen van Mané en Firmino waren niet goed gericht. Tien minuten voor tijd moest Alisson Becker alles uit de kast halen om de kopbal van Ciaran Clark weg te duwen. Aan de overkant waren Mané en Firmino nog een paar keer heel dicht bij een goal, maar ze kregen de bal niet over de lijn. 

Het goede nieuws voor LFC is dat Thiago Alcantara klaar was om twintig minuten mee te spelen en ook Xherdan Shaqiri kon nog twee minuten opdraven. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Fabinho, Robertson, Milner (73′ Thiago), Henderson, Jones (68′ Wijnaldum), Mane, Salah (92′ Shaqiri), Firmino.