Liverpool bouwt een feestje bij Crystal Palace

Liverpool bouwt een feestje bij Crystal Palace

Crystal Palace – Liverpool FC 0-7

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald op het veld van Crystal Palace. De Reds kwamen al vroeg op voorsprong en in een open partij vonden ze zeven keer de weg naar de netten. 

Takumi Minamino scoorde al in de derde minuut op aangeven van Sadio Mané, de eerste goal in de Premier League voor de Japanse international. Hierdoor kregen we een open eerste helft, met kansen aan beide kanten. Alisson Becker hield zijn netten vlotjes droog, maar aan de overkant zag Vicente Guaita sterren. Roberto Firmino zette Mané op weg naar de 0-2 en vlak voor rust pikte ook de Braziliaan zijn goaltje mee. 

Na de koffie werd de thuisploeg helemaal overspoeld. Minamino trapte nog van dichtbij naast, maar Jordan Henderson maakte er wel 0-4 van met een heerlijke krul. Mané knalde ook nog nipt naast, maar dan viel Mohamed Salah in en hij drukte zijn stempel op de slotfase. Eerst stuurde hij Firmino diep en die wipte de bal subliem over Guaita in doel. Dan scoorde de Egyptenaar ook nog twee keer, eerst met het hoofd en dan met een fenomenale trap in de kruising. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson, Henderson, Wijnaldum (69′ Jones), Keita, Minamino, Mane (57′ Salah), Firmino (75′ Oxlade-Chamberlain).