Vier Liverpoolspelers bij beste elf van de wereld

Vier Liverpoolspelers bij beste elf van de wereld

Vier spelers van Liverpool FC zijn verkozen in het elftal van het jaar, de 2020 FIFA FIFPro Men’s World11. Alisson Becker staat in doel, ook verdedigers Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk haalden de selectie. Met Thiago Alcantara zit er nog een vierde speler in het elftal, al leverde die zijn prestaties vooral bij Bayern Munchen. 

Op de shortlist van 55 spelers stonden nog vier andere Reds: Andrew Robertson, Jordan Henderson, Sadio Mané en Mohamed Salah

Robert Lewandowski werd uitgeroepen tot speler van het jaar. De 32-jarige goalgetter van Bayern Munchen is de eerste in vijftien jaar die de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo doorbreekt. Dat duo verdeelde de prijzen de voorbije sinds 2006 onder elkaar. 

 

2020 FIFA FIFPro Men’s World11: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies, Kimmich, De Bruyne, Thiago, Messi, Lewandowski, Ronaldo.