Liverpool kansloos onderuit tegen Atalanta

Liverpool kansloos onderuit tegen Atalanta

Liverpool FC – Atalanta 0-2

Liverpool FC heeft zijn eerste nederlaag in de Champions League dit seizoen geleden. Tegen Atalanta speelden de Reds ontzettend zwak en gingen kansloos de boot in. Ajax won vlot van Midtjylland waardoor Ajax en Atalanta nu op twee punten van leider Liverpool volgen. 

Jurgen Klopp liet enkele basisspelers rusten en dat resulteerde in een ontiegelijk zwakke eerste helft. Robin Gosens zette Alisson Becker al vlug aan het werk en de Italianen hadden meer balbezit. Bij de Reds was het een festival van slechte passes en weinig tempo. Pas vlak voor rust kwam de eerste doelpoging met een schot over doel van Mohamed Salah.  

Na de pauze zat Liverpool iets beter in de partij, maar Atalanta bleef de gevaarlijkste ploeg en scoorde op het uur. Josip Ilisic mocht vrij inlopen en schoof de voorzet binnen. Klopp voerde vier wissels door, maar vier minuten later stond het 0-2. Iedereen verloor Gosens uit het oog en die liet de kans niet liggen. Atalanta zakte nu terug en liet het balbezit aan LFC, maar dat leverde geen kansen op. Liverpool sloot de match af zonder één enkel schot tussen de palen. 

Liverpool: Alisson, N. Williams, R. Williams, Matip (84′ Minamino), Tsimikas (60′ Robertson), Milner, Wijnaldum (60′ Fabinho), Jones, Mane, Salah (60′ Jota), Origi (60′ Firmino).