Hattrick voor Jota in Bergamo

Hattrick voor Jota in Bergamo

Atalanta – Liverpool FC 0-5

Liverpool FC staar er uitstekend voor in de Champions League. Na de ruime zege (0-5) op Atalanta staan de Reds met negen op negen riant aan de leiding in groep D. Ajax won met 1-2 van rode lantaarn Midtjylland en deelt de tweede plaats met Atalanta. Beiden hebben vier punten. 

In de eerste helft was Liverpool de betere ploeg, maar hadden beide keepers hun deel van het werk op te knappen. Alisson Becker moest Luis Muriel een paar keer afstoppen. Aan de overkant trof Diogo Jota wel twee keer raak. Eerst werkte hij subliem af na een diepe bal van Trent Alexander-Arnold. Bij de tweede kapte hij zich knap vrij en trapte in de korte hoek binnen. Sadio Mané was heel dicht bij de 0-3, maar Marco Sportiello kon nog net met zijn vingertoppen bij het schot. 

Tien minuten na de thee stond het al 0-5. Mohamed Salah liep het hele veld over en plaatste de bal buiten het bereik van Sporteillo. Enkele minuten stuurde Salah Mané weg en die werkte heerlijk af. In de 54ste minuut mocht Jota zijn hattrick vervolledigen. Op aangeven van Mané ging hij de doelman voorbij en plaatste de bal in een leeg doel. 

Atalanta zocht nog naar een verdiende eerredder. Alisson bleef zijn handen vol hebben. Bij een schitterende actie van Duvan Zapata werd hij bijgestaan door het doelkader. Aan de overkant voorkwam Sportiello een tweede treffer van Salah, Mané kopte dan weer recht op de keeper. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (82′ N. Williams), R. Williams, Gomez, Robertson (65′ Milner), Henderson (65′ Keita), Wijnaldum (82′ Tsimikas), Jones, Jota (65′ Firmino), Mane, Salah.

 

 

Pos.   P W D L GF GA GD Pts
1 Liverpool 3 3 0 0 8 0 8 9
2 Ajax 3 1 1 1 4 4 0 4
3 Atalanta 3 1 1 1 6 7 -1 4
4 FC Midtjylland 3 0 0 3 1 8 -7 0