Klopp moet puzzelen in Amsterdam

Klopp moet puzzelen in Amsterdam

Liverpool FC start zijn campagne in de Champions League dit seizoen in Amsterdam, tegen Ajax. In de aanloop naar dat duel zagen de Reds enkele spelers uitvallen. Jurgen Klopp moet puzzelen, vooral met de defensie. 

Virgil van Dijk komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie na de krapuleuze tackle van Jordan Pickford. Daarnaast mist Liverpool ook Joel Matip tegen Ajax. De boomlange Kameroener is opnieuw out, maar zou volgend weekend al terug inzetbaar zijn. Hierdoor beschikt Klopp nov over één fitte verdediger met ervaring: Joe Gomez. Gaat de Duitser voor een youngster of schuift hij Fabinho een rij naar achter? 

Hierdoor zou er een plaatsje vrijkomen op het middenveld. Daar ontbreekt ook al Thiago Alcantara, die ook een aanslag te verwerken kreeg tegen de Blues. Thiago zou wel maar een week buiten strijd zijn. Alex Oxlade-Chamberlain ligt ook nog in de lappenmand, maar Naby Keita heeft de groepstrainingen hervat na zijn genezing van covid-19. 

Doelman Alisson Becker ontbreekt ook tegen Ajax, maar zou dicht bij een terugkeer staan. Hij kan elke dag iets moeilijkere oefeningen doen op training, maar Klopp wil geen risico’s nemen.