Liverpool wint met gelukje van Ajax

Liverpool wint met gelukje van Ajax

Ajax – Liverpool FC 0-1

Liverpool FC heeft met het kleinste verschil gewonnen van Ajax. In de andere wedstrijd van groep D klopte Atalanta Midtjylland met 0-4. Volgende speeldag moeten de Reds het opnemen tegen Midtjylland. 

Liverpool had veel balbezit tegen Ajax, maar kansen creëren liep moeizaam. Ajax was wel een paar keer gevaarlijk op de counter. Adrian stond een paar keer op de juiste plaats. Hij bracht zichzelf ook een paar keer in de problemen, maar dat liep telkens goed af. Quincy Promes trapte de grootste kans van vlakbij recht op de voet van Adrian. 

Aan de overkant had Sadio Mané meer geluk. Hij wurmde zich knap vrij en haalde hard uit. Nicolas Taglifico werkte de bal klungelig in eigen doel. Even later zag Mohamed Salah zijn poging gekeerd worden. Aan de overkant moest Fabinho met een ultieme inspanning de bal voor de lijn keren na een knappe stifter van Dusan Tadic over Adrian. Roberto Firmino kopte voor Liverpool dan weer recht in de handen van André Onana.

Na rust probeerde Liverpool de match te controleren, maar Ajax bleef er gevaarlijk uitkomen. Davy Klaassen knalde tegen de binnenkant van de paal. In de slotfase zette de thuisploeg alles op alles. Hierdoor kreeg Liverpool eindelijk wat meer vrijheid en kansen om te counteren. Dit leverde echter geen verlossende 0-2 op. Vlak voor tijd liet Adrian de bal uit zijn handen glippen bij een hoge voorzet. Jurgen Ekkelenkamp trapte de hoog over. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson, Wijnaldum, Jones (45′ Henderson), Milner (90′ Williams), Mane (59′ Shaqiri), Salah (59′ Jota), Firmino (59′ Minamino).