Doelpuntenfestival Lincoln

Doelpuntenfestival Lincoln

Lincoln City – Liverpool FC 2-7

Liverpool FC stoot probleemloos door naar de vierde ronde van de League Cup na een ruime zege tegen Lincoln City. Daarin zullen de Reds het opnemen tegen Arsenal. Hierdoor zal Liverpool het volgende week twee keer opnemen tegen de Gunners. Maandag volgt de match in de Premier League, de datum voor de League Cup ligt nog niet vast. 

Xherdan Shaqiri opende de score in de negende minuut met een heerlijke vrije trap in de kruising. Lincoln zakte diep in en Liverpool zocht naar gaten. De Reds creëerden verschillende kansen en stonden bij de rust dan ook verdiend 0-4 voor. Takumi Minami verdubbelde de voorsprong en Curtis Jones zette twee keer de netten bol. 

Meteen na de pauze viel de 0-5. Harvey Elliott stuitte op doelman Alex Palmer, maar Minamino werkte de rebound in doel. Lincoln was met een meer aanvallende ingesteldheid uit de kleedkamer gekomen en zette Adrian nu meermaals aan het werk. De Liverpoolkeeper kwam een paar keer goed uit. Op het uur moest hij zich toch gewonnen geven bij een laag schot van Tayo Edun. Aan de overkant pikte ook Marko Grujic zijn goaltje mee. Lewis Montsma kopte via de onderkant van de lat de 2-6 binnen. Het bleef kansen regenen aan beide kanten, maar pas vlak voor tijd kreeg Divock Origi zijn eerste kans. Hij liet de kans niet liggen en trapte overhoeks binnen. 

Liverpool: Adrian, N. Williams, R. Williams, Van Dijk (Fabinho), Tsimikas, Grujic, Jones, Elliott (Jota), Shaqiri (Keita), Minamino, Origi.