Liverpool sluit seizoen af met 99 punten

Liverpool sluit seizoen af met 99 punten

Newcastle – Liverpool FC 1-3

Ondanks een vroege achterstand, heeft Liverpool FC de maat genomen van Newcastle. Hierdoor sluiten de Reds het seizoen af met 99 punten. Ook evenaren ze het record van Man City met 32 zeges op één seizoen in de Premier League. Met een voorsprong van achttien punten op de tweede, zitten ze één punt onder het record. Ook Virgil Van Dijk zorgde voor de evenaring van een record, hij is de eerste veldspeler sinds Robbie Fowler (1994-1995 en 1995-1996) die twee seizoenen op rij elke wedstrijd in de Premier League speelde voor LFC. 

Na 25 seconden stond Liverpool al in het krijt in Newcastle. Na een snelle vrije trap van Jonjo Shelvey wist Dwight Gayle te scoren. De Reds vochten terug en nog voor rust kopte Van Dijk de gelijkmaker tegen de netten. Ook na rust bleven de bezoekers hoog druk zetten en Divock Origi bracht LFC op voorsprong. In de slotfase maakte Sadio Mane er nog 1-3 van. 

Liverpool: Alisson, Williams (85′ Alexander-Arnold), Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita (85′ Jones), Oxlade-Chamberlain (64′ Firmino), Minamino (64′ Mané), Origi (64′ Salah).