Feestje op Anfield na doelpuntenkermis en bekeruitreiking

Feestje op Anfield na doelpuntenkermis en bekeruitreiking

Liverpool FC – Chelsea 5-3

Jordan Henderson heeft voor Liverpool FC op 22/07/2020 de Premier League Trophy in ontvangst genomen van Sir Kenny Dalglish. De Reds vierden de eerste titel voor LFC in dertig jaar in stijl, in de Kop en met een spectaculaire zege tegen Chelsea. 

Chelsea is nog in strijd voor een plaatsje in de Champions League, voor LFC stonden nog enkele records op het spel. Beide ploegen gingen er dan ook vol voor vanaf de eerste minuut. De eerste kans was voor Chelsea, maar het was Naby Keita die LFC in de 23ste minuut op voorsprong bracht met een pegel. De Reds gingen op zoek naar meer doelpunten en liepen verder uit via een heerlijke vrije trap van Trent Alexander-Arnold en een goal van Georginio Wijnaldum. Vlak voor rust sloeg Chelsea terug. Olivier Giroud werkte de rebound in doel nadat Alisson Becker het schot van Willian had gekeerd. 

Meer kansen en doelpunten na rust. Liverpool liep verder uit via een rake kopbal van Roberto Firmino op een voorzet van uitblinker Alexander-Arnold. Tammy Abraham verkleinde de achterstand tot 4-2 en een kwartier voor tijd bracht Christian Pulisic zelfs terug spanning in de partij met de 4-3. In de 84ste minuut stelde Alex Oxlade-Chamberlain de zege veilig voor Liverpool na een snelle counter en lage voorzet van Andrew Robertson

Liverpool FC is al drie seizoenen op rij ongeslagen op Anfield. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (66′ Milner), Keita (66′ Jones), Mane (87′ Origi), Salah (79′ Oxlade-Chamberlain), Firmino (87′ Minamino).